Ditt center för shopping, konst och kultur

Välkommen till Tensta Centrum – ditt nav för såväl kultur som shopping. Här hittar du allt från matbutiker och restauranger till skönhetssalonger och modebutiker. Dessutom kan du besöka den konstnärliga delen av nordvästra Stockholm – Tensta konsthall. Här kan du se intressanta utställningar och ta del av många olika typer av aktiviteter. Vi ses i Tensta Centrum!

Från igår till idag

Vårt centrum invigdes 1969 vid Tenstagången, och var en välkommen utveckling för alla boende i området. År 1975 byggdes tunnelbanestationen och öppnade därmed upp Tensta Centrum för fler besökare. Några år senare, under 1980-talet, omvandlades centrumet till en inomhusgalleria, vilket gjorde torget till en central mötesplats. Idag står Tensta Centrum som ett välkomnande hjärta mitt i vårt område.

En välkomnade och kreativ plats

Tensta är fyllt av kreativitet, omtanke och passion – allt detta vill vi ta tillvara på för att skapa en plats där goda tankar och viljan att förbättras fortsätter att växa. Vårt mål är att uppmuntra alla bidra till en miljö där butiker och restauranger kan blomstra och boende och besökare trivas.